I&O Research helpt rekenkamers taken (nog) beter uit te voeren

Op 12 mei vindt het congres van de rekenkamers in Nederland plaats: het NVRR Jaarcongres. De NVRR is de Nederlandse Vereniging voor Rekenkamers en Rekenkamercommissies.
25 april 2017 | Jaap Bouwmeester

Op 12 mei vindt het congres van de rekenkamers in Nederland plaats: het NVRR Jaarcongres. De NVRR is de Nederlandse Vereniging voor Rekenkamers en Rekenkamercommissies. Zij streeft er naar dé autoriteit te zijn op het gebied van publieke verantwoording in Nederland. De NVRR wil toegevoegde waarde leveren aan rekenkamers en rekenkamercommissies en iedereen die betrokken is bij het werk van deze instanties.

I&O Research op NVRR Jaarcongres

I&O Research is hét onderzoeksbureau voor de publieke sector en streeft er op haar beurt naar opdrachtgevers bij de overheid en in de non-profit te helpen beter onderbouwde beslissingen mogelijk te maken. Zo ook de rekenkamers, die een belangrijke klantengroep vormen voor I&O Research.
Op het NVRR Jaarcongres 2017 is I&O Research sponsor, verzorgt ze het onderzoek (“wat voor rekenkamer wilt u zijn?”) en biedt ze de workshop “Van ambitie naar impact” aan.

Workshop “Van ambitie naar  impact” 

Hoe effectief is uw rekenkamer? Slaagt u er in uw conclusies duidelijk voor het voetlicht te brengen? Hoe worden deze ontvangen door de raad en het bestuur en leiden aanbevelingen tot aanpassing of bijsturing van het beleid? En misschien nog belangrijker: wat merken burgers er nu eigenlijk van? In deze workshop gaan we samen met u op zoek naar de antwoorden. Wat kenmerkt effectieve rekenkamers en hoe kunnen anderen die slag ook maken? We putten daarbij uit een inventariserend onderzoek onder rekenkamers dat we dit voorjaar uitvoerden. Vervolgens willen we op interactieve wijze samen met u ingaan op de verklaringen en oplossingen. We zoomen daarbij in ieder geval  in op de samenwerking en communicatie met raad, bestuur en externe stakeholders. Aan de orde komt verder de focus van de onderzoeken: hoe sorteert u meer effect? Met het toetsen van beleid aan de hand van maatschappelijke effecten? Of ligt de meerwaarde van een rekenkamer juist in een gedegen analyse van het uitvoeringsproces? Als u hierover meer wilt weten en uw mening met ons wilt delen, kom dan naar onze workshop op het NVRR congres. 

Klik hier voor meer informatie over het NVRR Congres.

Onderzoek NVRR Jaarcongres: Wat voor rekenkamer wilt u zijn?

Met wie wilt u meer of beter samenwerken? En hoe zorgt u voor een grotere effectiviteit van uw adviezen? 

Deze en andere vragen komen aan de orde in het onderzoek dat  I&O Research in samenwerking met de NVRR uitvoert. Bent u lid van een rekenkamer?

Vul dan de vragenlijst in! De uitkomsten worden gepresenteerd op het NVRR jaarcongres op 12 mei 2017. U krijgt na afloop van het congres een samenvatting van de uitkomsten toegestuurd.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Jaap Bouwmeester

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.