I&O Research en Stroomopwaarts winnen aanbesteding werkgelegenheidsregister Metropoolregio Rotterdam Den Haag

De combinatie I&O Research / Stroomopwaarts heeft de aanbesteding voor het onderhoud van het werkgelegenheidsregister Metropoolregio Rotterdam Den Haag gewonnen.
27 oktober 2015 | Daan Breukel & Gerben Huijgen

De combinatie I&O Research / Stroomopwaarts heeft de aanbesteding voor het onderhoud van het werkgelegenheidsregister Metropoolregio Rotterdam Den Haag gewonnen. Stroomopwaarts is de sociale werkplaatsvoorziening van de gemeenten Maassluis, Schiedam en Vlaardingen. Regio’s en provincies houden een werkgelegenheidsregister bij om zo de banenontwikkeling op de voet te kunnen volgen. De gegevens worden gebruikt voor het monitoren en evalueren van sociaal- en ruimtelijk economisch beleid van gemeenten, regio’s, provincies en het Rijk.

Om een dergelijk register volledig en actueel te houden worden vestigingsgegevens uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel gebruikt, bewerkt en verrijkt met betrouwbare informatie over de werkgelegenheid bij individuele vestigingen van bedrijven en instellingen. Hiertoe vindt jaarlijks een grootschalig online, schriftelijk en telefonisch onderzoek plaats.

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag heeft de combinatie I&O Research / Stroomopwaarts voor dit project geselecteerd door middel van een Europese aanbestedingsprocedure. De twee organisaties werkten al samen bij het werkgelegenheidsonderzoek Zuid-Holland. Het is een unieke combinatie waarbij I&O Research haar kennis en expertise op het gebied van werkgelegenheidsregisters inbrengt en een groot deel van het telefonisch veldwerk wordt uitgevoerd door medewerkers van Stroomopwaarts. Hiermee wordt ruimschoots voldaan aan de eisen die de aanbestedende dienst op het gebied van social return heeft gesteld en sluit het naadloos aan bij de visie van I&O Research, een maatschappelijke betrokken onderzoek- en adviesbureau.

Naast het onderhoud van het werkgelegenheidsregister Metropoolregio Rotterdam Den Haag ondersteunt I&O Research de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Noord-Holland, Overijssel, Gelderland, Flevoland, Utrecht en Noord-Brabant met vergelijkbare werkzaamheden. Tevens ondersteunt I&O Research de stichting LISA die zorgt voor consistente en uniforme gegevensinwinning bij alle 20 deelregisters en samenvoeging tot het Nederland-dekkend LISA bestand.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Daan Breukel

Senior dataspecialist

afbeelding

Gerben Huijgen

Algemeen directeur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.