I&O Research en STOGO Onderzoek + Advies bundelen hun krachten

I&O Research zet een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van zijn positie in de markt voor beleidsonderzoek. STOGO profiteert vooral van de schaalvoordelen die ontstaan door samenwerking met een volledig uitgerust bureau voor beleidsonderzoek.
09 juli 2010 |

PERSBERICHT

I&O Research, met vestigingen in Enschede en Hoorn, heeft STOGO Onderzoek + Advies BV te Nieuwegein overgenomen. Op donderdag 8 juli vond de aandelenoverdracht plaats. Hiermee zet I&O Research een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van zijn positie in de markt voor beleidsonderzoek. STOGO profiteert vooral van de schaalvoordelen die ontstaan door samenwerking met een volledig uitgerust bureau voor beleidsonderzoek.

Beide partijen tonen zich enthousiast over de samenwerking die op 8 juli aanstaande definitief zijn beslag krijgt. “Gekoppeld aan de schaalvoordelen van I&O Research biedt dit beide bedrijven extra kansen,” zegt I&O-directeur Rob van de Peppel. “Zo kan I&O Research zijn dienstverlening versterken op het gebied van commercieel vastgoed, locatieontwikkeling en detachering. Tevens wordt een extra regionale uitvalsbasis gerealiseerd, wat aansluit bij onze wens om dicht bij de klant te zitten.”

Naam

STOGO Onderzoek + Advies adviseert gemeenten, hogere overheden en marktpartijen over commercieel vastgoed, locatieontwikkeling en strategische vraagstukken op het gebied van ruimtelijke economie. Daarnaast is het bedrijf, waarvan de merknaam gehandhaafd blijft, sterk in detachering en het begeleiden van sociaal geografen en planologen naar een baan als onderzoeker, adviseur of projectmedewerker. In zijn vijfentwintigjarige historie heeft STOGO Onderzoek + Advies nadrukkelijk naam gevestigd en een grote expertise en marktkennis opgebouwd.

Arsenaal

Ook Martin Stijnenbosch, de huidige directeur van STOGO die in de toekomst aan het bedrijf verbonden blijft, ziet duidelijk meerwaarde in de krachtenbundeling. “I&O Research is een breed georiënteerd bureau voor beleidsonderzoek en advies. Het heeft talrijke experts in huis op het gebied van openbaar bestuur, lokale en regionale economie, verkeer en vervoer, onderwijs, arbeidsmarkt, maatschappelijke ondersteuning en zorg, detailhandel en woningmarkt. Zij kunnen gebruik maken van alle denkbare faciliteiten voor telefonisch, schriftelijk, face-to-face en online onderzoek. I&O Research is zelfs specialist in het verzorgen van lokale en regionale statistieken, werkgelegenheidsregistraties en datamining. Kortom, met dit uitgebreide arsenaal aan onderzoekdiensten kan STOGO Onderzoek + Advies haar dienstenaanbod en marktpositie aanzienlijk versterken,” stelt Stijnenbosch.

Profielen van de betrokken organisaties

I&O Research

I&O Research is een onafhankelijk bureau voor beleidsonderzoek en advies. De onderneming, met vestigingen in Hoorn en Enschede, is breed georiënteerd en levert haar diensten aan gemeenten, provincies, ministeries, lokale en provinciale rekenkamers, onderwijsinstellingen, waterschappen, zelfstandige bestuursorganen en agentschappen.

Als volledig geëquipeerd onderzoeksbureau beschikt I&O Research over alle faciliteiten voor telefonisch, schriftelijk, face-to-face en online onderzoek. Daarnaast is I&O Research specialist in het verzorgen van lokale en regionale statistieken, werkgelegenheidsregistraties en datamining.

I&O Research maakt onderdeel uit van de I&O Research Groep BV en is lid van de keurmerkgroep van de MarktOnderzoekAssociatie, de branchevereniging van marktonderzoeksbureaus. Alle dienstverlening voldoet aan de kwaliteitseisen die de MarktOnderzoekAssociatie aan haar leden stelt. Het bedrijf onderschrijft de internationale ICC/ESOMAR gedragscode voor markt- en sociaal-wetenschappelijk onderzoek.

I&O Research is ISO 9001:20252 gecertificeerd. In totaal zijn er 40 medewerkers werkzaam bij I&O Research.

Vestiging Enschede

Stationsplein 11
7511 JD Enschede
Postbus 563
7500 AN Enschede
Tel.: (053) 4825000
Fax: (053) 4825009

Vestiging Hoorn

Van Dedemstraat 6C
1624 NN Hoorn
Tel: (0229) 282555
Fax: (0229) 282564

Meer informatie over I&O Research is te lezen op www.ioresearch.nl.

STOGO Onderzoek + Advies BV

STOGO Onderzoek + Advies BV is een bureau voor onderzoek en advies op het gebied van commercieel vastgoed, locatieontwikkeling en ruimtelijke economie. STOGO detacheert tevens sociaal geografen en planologen als onderzoeker, adviseur of projectmedewerker naar een baan in het werkveld. STOGO is gevestigd te Nieuwegein. In totaal zijn er bij STOGO acht medewerkers werkzaam.

Bezoekadres

Villawal 19, 3432 NX, Nieuwegein
Postadres: Postbus 691, 3430 AR, Nieuwegein
Tel: 030 – 233 43 42
Fax: 030 – 233 43 32

Meer informatie over STOGO is te lezen op www.stogo.nl.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.