Inwoners Tytsjerksteradiel tevreden over eigen gemeente

Inwoners van de gemeente Tytsjerksteradiel geven het wonen in de eigen woonomgeving gemiddeld een 8,1. Ook de relatie tussen inwoner en gemeente wordt door burgers gewaardeerd en goed beoordeeld.
16 oktober 2017 |
Inwoners Tytsjerksteradiel tevreden over eigen gemeente

Inwoners van de gemeente Tytsjerksteradiel geven het wonen in de eigen woonomgeving gemiddeld een 8,1. Ook de relatie tussen inwoner en gemeente wordt door burgers gewaardeerd en goed beoordeeld. De dienstverlening van de gemeente krijgt gemiddeld een 7,0. Dit blijkt uit de burgerpeiling van ‘Waarstaatjegemeente’ die I&O Research deze zomer heeft uitgevoerd. In juli hebben 2.000 inwoners van 18 jaar en ouder een brief inclusief vragenlijst ontvangen, met het verzoek deel te nemen aan de burgerpeiling.

De benchmarksite waarstaatjegemeente.nl werkt met een gevalideerde standaardvragenlijst, zodat de uitkomsten per gemeente vergelijkbaar zijn. Met een respons van 31 procent (621 inwoners) is het aantal waarnemingen voldoende om betrouwbare uitspraken te kunnen doen over de waardering en tevredenheid van alle inwoners van Tytsjerksteradiel.

De burgerpeiling van KING (Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten) geeft een gemeente inzicht in de sterke en minder sterke punten van de gemeentelijke prestaties op de vier thema’s:
woon- en leefomgeving, relatie burger en gemeente, dienstverlening en zorg & welzijn.

I&O Research heeft veel ervaring met het uitvoeren van burgerpeilingen voor gemeenten.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.