Internetwinkelen: bijna iedereen doet het

De detailhandel heeft het moeilijk. Daar waar voor veel sectoren geldt dat vooral de economische crisis voor teruggang zorgt, is het bij de detailhandel daarnaast ook de continue groei van internetwinkelen die de druk op de traditionele winkelier opvoert.
06 december 2012

De detailhandel heeft het moeilijk. Daar waar voor veel sectoren geldt dat vooral de economische crisis voor teruggang zorgt, is het bij de detailhandel daarnaast ook de continue groei van internetwinkelen die de druk op de traditionele winkelier opvoert. De consument winkelt steeds meer digitaal. Cijfers van Thuiswinkel.org laten zien dat in het eerste half jaar van 2012 8,5 miljoen internetters online aankopen hebben gedaan. Dit grote, groeiende aantal laat zien dat internetshoppers steeds minder zijn te vangen in een specifieke herkenbare doelgroep.

laten zien dat in het eerste half jaar van 2012 8,5 miljoen internetters online aankopen hebben gedaan. Dit grote, groeiende aantal laat zien dat internetshoppers steeds minder zijn te vangen in een specifieke herkenbare doelgroep.

In dit artikel zoomen we op basis van het Koopstromenonderzoek in op de samenhang tussen persoonskenmerken en online koopgedrag. De conclusie is helder. De Nederlandse consument shopt in winkels én op internet. De mate waarin consumenten kiezen voor internetwinkelen verschilt wel naar onder andere leeftijd en opleiding, althans nog wel.

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.