Huurderstevredenheidsonderzoek Park Phi

Alweer een jaar geleden verhuisde I&O Research naar Park Phi aan de Zuiderval te Enschede. Tijd om de balans eens op te maken, zo vond ook projectontwikkelaar Gerard Schröder van Schröder Vastgoed.
12 september 2013 |

Een jaar naar opening

Alweer een jaar geleden verhuisde I&O Research naar Park Phi aan de Zuiderval te Enschede. Tijd om de balans eens op te maken, zo vond ook projectontwikkelaar Gerard Schröder van Schröder Vastgoed. Hoe tevreden zijn de 13 huurders over hun nieuwe huisvesting? Samen met Gerard Schröder is een vragenlijst ontwikkeld die breed inzicht geeft in de tevredenheid van medewerkers van alle bedrijven die kantoorruimte op Park Phi huren. De onderwerpen die aanbod komen zijn onder meer: de beoordeling en het gebruik van de gemeenschappelijke ruimten en diensten, parkeer- en stallingsmogelijkheden, onderhoud en schoonmaak en het draagvlak voor meer samenwerking tussen huurders. Aangezien duurzaamheid een belangrijk kenmerk van Park Phi is, gaat de vragenlijst ook in op de bekendheid van duurzaamheidaspecten in Park Phi.

De enquête is digitaal verspreid onder medewerkers. De reacties op het onderzoek zijn zeer positief, de deelname groot en de uitkomsten zeer bruikbaar.

Enkele uitkomsten:

• Eerste associaties met Park Phi: mooi, duurzaam, wit
• Algeheel rapportcijfer: 7,7
• Best beoordeelde aspect: de bereikbaarheid (8,3)
• Draagvlak voor (meer) samenwerking tussen huurders: 87% voorstander  huurdersoverleg
• Bekendheid duurzaamheidsaspecten: intelligente verlichting (87%) warmtepomptechniek (81%)

Naar aanleiding van het onderzoek zijn de eerste vervolgstappen al gezet. Zo heeft onlangs het eerste huurdersoverleg plaatsgevonden, volgt binnenkort een nieuwsbrief en zijn al diverse verbeterpunten doorgevoerd

Luister beter naar huurders

In de huidige vastgoedmarkt is afstemming van vraag en aanbod een grote uitdaging. Lang niet altijd sluiten de wensen van huurders aan bij het aanbod van verhuurders. Resultaat is dan vaak een onnodige en ongewenste vertrek waarbij steeds meer incourant vastgoedaanbod achterblijft. Kwalitatieve (mis-)matching van vraag en aanbod leidt daardoor tot een steeds groter kwantitatief overschot aan kantoor- en bedrijfsruimten. Huurderstevredenheidsonderzoek biedt bruikbaar inzicht in de tevredenheid van huurders én draagt bij aan het ‘binnenboord’ houden van huurders voordat het te laat is. 

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.