Hoed u voor de opdrachtgever… en houd de regie

Het cliché luidt: als je publiciteit wilt, laat je een onderzoek uitvoeren. Kies een spannende invalshoek, selecteer een bekend onderzoeksbureau met een goede reputatie en je haalt de pers. Werkt het echt zo? Ja, het werkt echt zo. Als je het goed doet.
20 april 2016

Het cliché luidt: als je publiciteit wilt, laat je een onderzoek uitvoeren. Kies een spannende invalshoek, selecteer een bekend onderzoeksbureau met een goede reputatie en je haalt de pers. Werkt het echt zo? Ja, het werkt echt zo. Als je het goed doet. Mooie publiciteit gegarandeerd voor de opdrachtgever en dus ook voor het onderzoeksbureau. Als je het niet goed doet, is het effect navenant, maar zou je het liefst een zak over je hoofd trekken en een potje huilen op de bodem van een diepe put. Met de deksel erop. Als je er (toch) aan begint zijn er drie basisregels: neem de regie, geef de regie niet uit handen en houd de regie!

I&O Research-onderzoeker Peter Kanne schreef voor Clou (het vakblad voor marktonderzoekers) een artikel over hoe het mis kan gaan en formuleerde tien tips hoe dit te voorkomen. 
(De onderzoekers die worden aangehaald in het artikel hebben de tekst vooraf gelezen en gaven toestemming dit te publiceren).

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.