Hoe denkt Nederland over gezondheidsproblemen?

In opdracht van EuroQol Research Foundation en de Erasmus Universiteit Rotterdam voert I&O Research in de periode van oktober tot en met december in totaal 800 diepte interviews uit over gezondheidsproblemen.
14 november 2016 | Michael Brandt

In opdracht van EuroQol Research Foundation en de Erasmus Universiteit Rotterdam voert I&O Research in de periode van oktober tot en met december in totaal 800 diepte interviews uit over gezondheidsproblemen. Hierbij wordt onderzocht hoe mensen tegen deze gezondheidsproblemen aankijken, ofwel: hoe goed of slecht vinden zij die? De uitkomsten worden gebruikt om de kwaliteit van het leven per gezondheidstoestand te kunnen beschrijven en om de (kosten)effectiviteit van de behandelingen in kaart te brengen. Hiermee kunnen we onze gezondheidszorg evalueren en verbeteren.

Bij dit onderzoek wordt gebruik gemaakt van een wetenschappelijke methode die al 30 jaar lang en in ruim 20 landen wordt ingezet bij vergelijkbaar onderzoek. Dat geeft veel vergelijkingsmateriaal, waardoor ontwikkelingen en verschillen tussen landen in kaart gebracht kunnen worden. I&O Research maakt gebruik van gekwalificeerde en goed getrainde interviewers, die de 45 minuten durende interviews afnemen op een locatie in Amsterdam, Utrecht of Rotterdam. Tijdens het interview wordt gebruik gemaakt van een voorgeprogrammeerde vragenlijst in CAPI software. De respondenten worden grotendeels geworven onder de leden van het I&O panel en krijgen hiervoor een VVV-bon twv € 40,-.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Michael Brandt

Senior onderzoeker

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.