Gezondheidspeilingen GGD

GGD’s hebben de afgelopen jaren met een vaste frequentie gezondheidsonderzoeken uitgevoerd onder jongeren, volwassenen en ouderen. Dit najaar voert I&O Research voor veel GGD's het veldwerk voor deze onderzoeken uit.
26 juni 2012 | Gerben Huijgen

GGD’s hebben de afgelopen jaren met een vaste frequentie gezondheidsonderzoeken uitgevoerd onder jongeren, volwassenen en ouderen. Dit najaar voert I&O Research voor veel GGD’s het veldwerk voor deze onderzoeken uit.

De onderzoekresultaten worden gebruikt bij het ontwikkelen van beleid voor gezondheidsbevordering voor gemeenten en andere instanties. De metingen werden doorgaans één keer per vier jaar gehouden, waarbij elke GGD een eigen planning aanhield. Dit jaar is in nauw overleg met GGD Nederland, RIVM en CBS besloten de volwassenen- en ouderenenquête dit najaar gelijktijdig te laten plaatsvinden. Hierdoor wordt de dataverzameling in dezelfde periode uitgevoerd waardoor vergelijkbaarheid tussen regio’s verder verbeterd wordt.

Verder is de wijze van enquêteren afgestemd waardoor er geen of nauwelijks methode-effecten zijn. Doordat de steekproeftrekking door het CBS wordt gedaan is verder koppeling met andere CBS informatie mogelijk.

I&O Research voert voor de bijna de helft van alle GGD’s het veldwerk uit. Wij zijn op dit moment bezig met de voorbereidingen. Eén van de onderdelen hiervan is het implementeren van een Advies op Maat. Respondenten kunnen op basis van hun gegeven antwoorden direct een persoonlijke gezondheidsboodschap ontvangen. Doordat wij werken met online enquête software van IBM/SPSS is dit relatief eenvoudig te programmeren. De schriftelijke respondenten kunnen na afloop per mail een link naar hun persoonlijke gezondheidsboodschap ontvangen.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Gerben Huijgen

Algemeen directeur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.