Gemeentelijk opdrachtgeverschap in de zorg één jaar verder

I&O Research en het Public Procurement Research Centre (PPRC) voerden in opdracht van de Transitiecommissie Sociaal Domein gezamenlijk onderzoek uit naar de invloed van gemeentelijk opdrachtgeverschap in het sociaal domein met als centrale vragen: Wat is de invloed van gemeentelijk opdrachtgeverschap op de door de cliënten en hun naasten ervaren kwaliteit van zorg en zelfredzaamheid? Hoe waarderen […]
20 oktober 2016 | & Leon Heuzels

I&O Research en het Public Procurement Research Centre (PPRC) voerden in opdracht van de Transitiecommissie Sociaal Domein gezamenlijk onderzoek uit naar de invloed van gemeentelijk opdrachtgeverschap in het sociaal domein met als centrale vragen: Wat is de invloed van gemeentelijk opdrachtgeverschap op de door de cliënten en hun naasten ervaren kwaliteit van zorg en zelfredzaamheid? Hoe waarderen zorgbehoevenden en hun naasten de kwaliteit van zorg na de decentralisaties van 1 januari 2015? Slagen de decentralisaties er in om te sturen op meer zelfredzaamheid? En wordt er sinds de transitie evenveel, minder of juist meer zorg gegeven?

Binnenlands Bestuur, vakblad voor ambtenaren en bestuurders, heeft een artikel geweid aan de resultaten van dit onderzoek en dit gepubliceerd op haar website.

Klik hier voor het artikel in Binnenlands Bestuur

I&O Research voerde dit onderzoek uit – in samenwerking met het Public Procurement Research Centre (PPRC) – in opdracht van de Transitiecommissie Sociaal Domein van februari tot en met september 2016. Het betreft een onderzoek waarbij data is gebruikt van eerder gedane onderzoeken naar modellen van gemeentelijk opdrachtgeverschap in het sociaal domein en een drietal metingen naar cliënttevredenheid en –zelfredzaamheid in de zorg.

Op 27 oktober 2016 is er rondom dit thema een symposium in Amersfoort.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Leon Heuzels

Onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.