Gemeente Koggenland onderzoekt dienstverlening

De dienstverlening aan burgers staat om verschillende reden sterk in de belangstelling bij de Westfriese gemeente Koggenland.
06 mei 2009 | Jaap Bouwmeester

De dienstverlening aan burgers staat om verschillende reden sterk in de belangstelling bij de Westfriese gemeente Koggenland.

In de eerste plaats zijn de gemeenten Obdam en Wester-Koggenland met ingang van 1 januari 2007 samengegaan tot de fusiegemeente Koggenland. De nieuwe gemeente heeft daarmee ruim 21.000 inwoners. Mede naar aanleiding van de fusie vindt er momenteel een herbezinning plaats op de huidige dienstverlening en de wijze waarop deze in de toekomst zijn beslag moet krijgen. Het gemeentebestuur wil nadrukkelijk rekening houden met de wensen van de bevolking en zich verdiepen in de vraag wat de klant wil en belangrijk vindt.

Een tweede belangrijke ontwikkeling is de invoering van de WMO. Vanuit de behoefte meer inzicht te krijgen in de doelgroep en om te kunnen voldoen aan de verantwoordingsverplichtingen vanuit het Rijk, wil de gemeente Koggenland meer weten over hoe cliënten de dienstverlening ervaren en welke bestaande wensen en behoeften er aan ondersteuning bestaan.

I&O Research voert in opdracht van de gemeente Koggenland een onderzoek uit dat meer inzicht biedt in de waardering, verwachtingen en wensen ten aanzien van de gemeentelijke dienstverlening.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Jaap Bouwmeester

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.