Een online mantelzorgpanel is hét instrument om mantelzorgers te betrekken bij uw beleidsontwikkeling

10 november is het de ‘Dag van de Mantelzorg'. Op deze dag staan mantelzorgers centraal. Een mooie gelegenheid voor u als gemeente om met mantelzorgers in contact te komen en te horen wat er bij hen leeft. Maar waarom zou u dit beperken tot één dag per jaar?
04 november 2014 |

10 november is het de ‘Dag van de Mantelzorg’. Op deze dag staan mantelzorgers centraal. Een mooie gelegenheid voor u als gemeente om met mantelzorgers in contact te komen en te horen wat er bij hen leeft. Maar waarom zou u dit beperken tot één dag per jaar? Met een digitaal Mantelzorgpanel voor uw gemeente geeft u mantelzorgers het hele jaar door een stem!

Het Mantelzorgpanel van I&O Research biedt u de mogelijkheid om op snelle en efficiënte wijze de mening en ideeën van mantelzorgers over uiteenlopende onderwerpen te verzamelen. Zeker met de aanstaande transities op het gebied van de Wmo, heeft u met een Mantelzorgpanel een waardevol participatie-instrument in handen.

Wat is een online Mantelzorgpanel?

Een online Mantelzorgpanel is een instrument waarmee u periodiek de opinie en ervaringen van mantelzorgers peilt over uiteenlopende onderwerpen. Dit gebeurt via een online vragenlijst.

Waarom een online Mantelzorgpanel?

Een online Mantelzorgpanel sluit aan bij de ontwikkelingen in de zorg richting een meer vraaggestuurd beleid en model waarbij ‘meedoen’ van inwoners steeds belangrijker wordt. Door regel­matig een peiling te houden én door de resultaten terug te koppelen naar de deelnemers versterkt u de band met uw mantelzorgers. Het Mantelzorgpanel kan snel, gemakkelijk en tegen relatief lage kosten meermalen per jaar worden geraadpleegd.

Waarvoor kunt u een Mantelzorgpanel inzetten?

Een Mantelzorgpanel is onder meer te gebruiken voor het meten van de ervaren zwaarte van de mantelzorg, ondersteuningsbehoeften van mantelzorgers, bekendheid, gebruik en waar­dering van het ondersteuningsaanbod.

Hoe werkt het?

Panelleden werven we via een eerste enquête, een mailing of andere communicatiemiddelen. Vervolgens kunt u op elk gewenst moment een peiling laten uitvoeren over uiteenlopende onderwerpen. Wij adviseren u over de vragen die u wilt stellen. Wij programmeren de vragenlijst en zetten deze online. De uitkomsten ontvangt u in een door u gewenst format: een tabellenset, een factsheet of een compleet onderzoeksrapport.

Interesse in de mogelijkheden van een Mantelzorgpanel voor uw gemeente? Samen met de Westfriese gemeenten ontwikkelen wij momenteel – in het kader van het Kennisplatform Mantelzorg West-Friesland – een mantelzorgpanel. Wij informeren u hier graag over.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.