De Nationale ombudsman over de digitale overheid: ‘De burger verleiden en een beetje dwingen’

Maak als overheid niet te veel haast met de digitalisering, vindt Reinier van Zutphen, de ontwikkelingen gaan voor veel burgers al snel genoeg. De Nationale Ombudsman is kritisch over een overheid die wil loslaten, maar tegelijk de burgers met hernieuwd wantrouwen tegemoet treedt. ‘De labelling van iemand die een vergissing maakt als fraudeur is desastreus.’ […]
20 april 2016 | Peter Kanne

Maak als overheid niet te veel haast met de digitalisering, vindt Reinier van Zutphen, de ontwikkelingen gaan voor veel burgers al snel genoeg. De Nationale Ombudsman is kritisch over een overheid die wil loslaten, maar tegelijk de burgers met hernieuwd wantrouwen tegemoet treedt. ‘De labelling van iemand die een vergissing maakt als fraudeur is desastreus.’ I&O-onderzoeker Peter Kanne interviewde Reinier van Zutphen voor inGovernment (vakblad voor de digitale overheid, maart 2016).

Wetenschappers kritisch over overheidsdienstverlening: ‘Naast digitaal ook mensentaal nodig’

Zo’n 125 vertegenwoordigers van gemeenten, provincies en uitvoeringsorganisaties troffen elkaar 29 januari jongstleden op de campus van de Universiteit Twente bij het congres ‘Hoe zit het nou echt? Wetenschappers over digitale overheidsdienstverlening’.

Zes wetenschappers spraken zich tijdens het congres uit over de staat van de digitale overheidsdienstverlening. Enkele van hun conclusies: naast digitaal contact blijft persoonlijk contact tussen overheid en burger nodig, en de digitale ongelijkheid tussen burgers neemt verder toe.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Peter Kanne

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.