De Markt van Morgen, hoe pak je dat aan?

De Markt van Morgen. In een ‘andere’ verhouding met uw gemeente en aangestuurd als onderneming. Hoe pak je dat aan? De ervaringen met gemeenten die graag willen vernieuwen, leren ons dat er veel behoefte is aan kennis en ook aan ondersteuning onder meer in de vorm van een projectleider.
17 april 2012 |

De Markt van Morgen. In een ‘andere’ verhouding met uw gemeente en aangestuurd als onderneming. Hoe pak je dat aan? De ervaringen met gemeenten die graag willen vernieuwen, leren ons dat er veel behoefte is aan kennis en ook aan ondersteuning onder meer in de vorm van een projectleider. Beide aspecten vormen vaak een drempel om het project te starten, naast ook het budgettaire aspect. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) heeft het initiatief genomen om een eerste groep gemeenten die aan de slag wil met de bedrijfsmatige aanpak van hun markt, op projectniveau te ondersteunen met een projectleider en budget voor marktonderzoek en het ontwikkelen en opstellen van een businessplan.

Inmiddels zijn de eerste vervolgtrajecten opgestart waarbij I&O Research de uitvoerende en coördinerende werkzaamheden zal verrichten. Naast de gemeenten Aalten, Enschede en Valkenswaard wordt binnenkort ook voor het eerst in regionaal samenwerkingsverband een Markt van Morgen project geïnitieerd. De regio Bollenstreek, bestaande uit de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout, Noordwijk en Teylingen, heeft in samenspraak met de marktcommissie besloten een vernieuwingstraject op te zetten voor de weekmarkten in de regio. Daarnaast hebben de gemeenten Waddinxveen, Nieuwegein, Olst-Wijhe, Vlaardingen, Eindhoven en de Rotterdamse deelgemeente Rozenburg belangstelling getoond voor deelname.

Naast voorwaarden omtrent onder andere vernieuwingsbereidheid en inzet & draagvlak voor vernieuwing vraagt het HBD van deelnemers ook alle informatie over en de producten van het proces beschikbaar te stellen. Deze informatie verwerkt HBD in ‘lessen’ voor gemeenten en ondernemers die ook het vernieuwingstraject willen vormgeven, te vinden in het ‘Werkboek voor een vernieuwde of nieuwe markt’ (zie www.demarktvanmorgen.nl).

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.