Dataverzameling Veiligheidsmonitor 2013 afgerond!

Op 1 december is de dataverzamelingsperiode van de Veiligheidsmonitor 2013 afgerond. In de periode van eind augustus tot eind november heeft I&O Research 118.000 ingevulde vragenlijsten verwerkt.
17 december 2013 | Gerben Huijgen

Op 1 december is de dataverzamelingsperiode van de Veiligheidsmonitor 2013 afgerond. In de periode van eind augustus tot eind november heeft I&O Research 118.000 ingevulde vragenlijsten verwerkt.
Het CBS realiseerde ook nog bijna 30.000 vragenlijsten, waardoor de totale respons op bijna 150.000 enquêtes is gekomen. Dit komt overeen met een responspercentage van ongeveer 40 procent.
Met deze omvang van het databestand is het, nadat de data is geschoond en gewogen, mogelijk om voor alle 70.000 plus gemeenten en nagenoeg alle basisteams van de Politie betrouwbare uitspraken te kunnen doen. Dit jaar hebben 150 gemeenten hun steekproef laten oversamplen, zodat zij ook gegarandeerd zijn van betrouwbare uitspraken op gemeente of zelfs wijkniveau.

Vanaf 1 maart 2014 is het databestand beschikbaar voor nadere analyses en rapportages. Begin januari wordt nog bekend wat het effect is van het invullen van de vragenlijst op een tablet (hoe ziet deze groep er uit?) en of actieve communicatie door gemeenten daadwerkelijk leidt tot een hogere respons.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Gerben Huijgen

Algemeen directeur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.