Creatieve aanpak draagt bij aan hoge respons onder migranten

Op maandag 13 februari heeft het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) het rapport ‘Van Oost naar West’ gepubliceerd. In dit rapport worden de uitkomsten gepresenteerd van een onderzoek naar de leefsituatie van kinderen van Poolse, Bulgaarse en Roemeense migranten in Nederland.
13 februari 2017 | Robbert Zandvliet

Op maandag 13 februari heeft het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) het rapport ‘Van Oost naar West’ gepubliceerd. In dit rapport worden de uitkomsten gepresenteerd van een onderzoek naar de leefsituatie van kinderen van Poolse, Bulgaarse en Roemeense migranten in Nederland. Het onderzoek is uitgevoerd op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid/Directie Samenleving en Integratie.

I&O Research heeft de dataverzameling voor dit onderzoek uitgevoerd en daarbij een creatieve manier van rappelleren ingezet. In plaats van een ‘reguliere’ herinneringsbrief is ingezet op een afwijkende en meer aantrekkelijke manier van herinneren en motiveren. Deze aanpak heeft ertoe bijgedragen dat in totaal 1.208 ouders een vragenlijst hebben ingevuld, een respons van ruim 44%.

Klik hier voor meer informatie over het het onderzoek op de website van het SCP.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Robbert Zandvliet

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.