Congres ‘Transformatie van leegstaande kantoren’

De leegstand van kantoren begint de pan uit te rijzen. De komende jaren wordt het probleem nog groter. Momenteel staat al bijna zeven miljoen vierkante meters kantoorruimte leeg. Dat is ongeveer één op de zeven à acht kantoren. Er zouden ongeveer 300.000 werknemers nodig zijn om die ruimte op te vullen. Een onmogelijke opgave. Het […]
19 oktober 2010

De leegstand van kantoren begint de pan uit te rijzen. De komende jaren wordt het probleem nog groter. Momenteel staat al bijna zeven miljoen vierkante meters kantoorruimte leeg. Dat is ongeveer één op de zeven à acht kantoren. Er zouden ongeveer 300.000 werknemers nodig zijn om die ruimte op te vullen. Een onmogelijke opgave. Het nieuwe werken en het steeds efficiënter gebruiken van kantoorruimte zal de leegstand nog vergroten. Kortom, leegstaande kantoren moeten een andere functie krijgen. Maar kan dat? Niet ieder kantoor op iedere locatie is geschikt voor transformatie, maar er kan meer dan men denkt. Daar wordt in dit congres op ingegaan. Kantoren kun je bijvoorbeeld geschikt maken voor kleine kantoorgebruikers, voor bewoners van appartementen maar ook voor gasten in een hotel.

Het accent in het congres ligt op de praktische toepasbaarheid van transformatie van kantoren. Hoe bepaal je welke transformaties kansrijk zijn? Wanneer acht een eigenaar/belegger de tijd rijp voor een transformatie? Wat moet een provincie/gemeente doen om een transformatie van kantoorruimte te realiseren? Wat kost een transformatie naar een woning, een bedrijfsverzamelgebouw, een hotel? Wie betaalt die kosten? Welke partijen stappen in?

De provincie Utrecht en de gemeente Nieuwegein zijn al bezig een beleid te ontwikkelen om de leegstand aan te pakken. Zij brengen u graag op de hoogte van de vorderingen. Er is een methode om de kansrijke te transformeren kantoorgebieden te traceren en er zijn voorbeelden van reeds uitgevoerde transformaties van kantoren naar een hotel, een bedrijfsverzamelgebouw , een woning. De uitvoerders daarvan brengen u op de hoogte hoe die transformatie in zijn werk gaat en wat die kost. 

Bezoek het S&G / STOGO symposium NBC Nieuwegein op 
dinsdag 16 november vanaf 14.00 uur, georganiseerd door SenGOndernemerscentra en STOGO onderzoek + advies (www.sgondernemerscentra.nl en 
www.stogo.nl).

De deelnamekosten zijn € 145,– excl. BTW.
Aanmeldingen via info@stogo.nl

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.