Congres Sociaal Domein 2016, Binnenlands Bestuur. Met bijdrage I&O Research ‘Wanneer de ambtenaar mantelzorger wordt’

Gemeenten werden op 1 januari 2015 verantwoordelijk voor jeugdzorg, werk & inkomen en zorg aan langdurig zieken & ouderen. Drie transities in één klap en dat met een beduidend lager budget dan het Rijk er voorheen voor had.
07 oktober 2015 | Peter Kanne

Gemeenten werden op 1 januari 2015 verantwoordelijk voor jeugdzorg, werk & inkomen en zorg aan langdurig zieken & ouderen. Drie transities in één klap en dat met een beduidend lager budget dan het Rijk er voorheen voor had. Aan de vooravond van die mega-operatie waren sceptici eensgezind: het zou heel lastig worden. Hebben ze gelijk gekregen? Of is het de meeste gemeenten toch aardig gelukt om de nieuwe taken naar tevredenheid in te bedden in hun organisatie? Tijdens het congres ‘Sociaal domein 2016: De Uitdaging’, georganiseerd door Binnenlands Bestuur, blikken we terug en kijken we vooruit. Samen met een keur aan deskundigen maken we de balans op, inclusief knelpunten, mooie voorbeelden en de uitdagingen voor 2016.

I&O Research voert in oktober speciaal voor dit congres onderzoek uit onder zowel gemeenten als burgers, met daarin speciale aandacht voor mantelzorg. Hoe is het om in 2015 mantelzorger te zijn? Worden mantelzorgers voldoende ondersteund door hun werkgevers? En wat als deze werkgever een gemeente is? Wordt dan het goede voorbeeld gegeven? Wat doen gemeenten überhaupt aan mantelzorgondersteuning? Wat kan er beter?
I&O Research Onderzoeker Peter Kanne vertelt het tijdens een plenaire presentatie.  

Congres Sociaal Domein 2016: De Uitdaging
5 november, Driebergen

Klik hier voor het hele programma.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Peter Kanne

Senior onderzoeksadviseur

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.