Automobilisten tevreden over stadsroutes, provinciale wegen en snelwegen

Nederlandse automobilisten zijn tevreden over het wegdek en het rijcomfort van de Nederlandse wegen. Dat blijkt uit recent onderzoek van I&O Research in opdracht van Wegbeheerders Ontmoeten Wegbeheerders.
23 december 2015 | Janneke Dijkers

Nederlandse automobilisten zijn tevreden over het wegdek en het rijcomfort van de Nederlandse wegen. Dat blijkt uit recent onderzoek van I&O Research in opdracht van Wegbeheerders Ontmoeten Wegbeheerders.

Ruim 12.000 automobilisten hebben een online enquête ingevuld over hun beleving van de Nederlandse wegen. Zeven op de tien ondervraagden is tevreden over het beheer van stadsroutes in verschillende gemeentes. En meer dan acht op de tien automobilisten is content over de provincies en Rijkswaterstaat als beheerders van provinciale- en rijkswegen. Hiermee stijgt de tevredenheid over de verschillende beheerders met gemiddeld 8% ten opzichte van twee jaar geleden.

Tevredenheid over RWS, provincie en gemeente als beheerder van respectievelijk autosnelwegen, provinciale wegen en stadsroutes.

Daarnaast zijn er ook aandachtspunten, bijvoorbeeld de uitvoering van wegwerkzaamheden, doorstroming, verkeersveiligheid en verkeersinformatie. Weggebruikers geven aan dat er veel aan de weg wordt gewerkt, wat de doorstroming niet ten goede komt. De diverse wegbeheerders bekijken naar aanleiding van dit onderzoek welke acties zij kunnen oppakken. Klik hier voor meer resultaten en een kaart met daarop door respondenten aangedragen goede en slechte voorbeelden van wegen.

I&O Research heeft het onderzoek in september 2015 uitgevoerd in opdracht van Wegbeheerders Ontmoeten Wegbeheerders in samenwerking met verschillende gemeentes, provincies en Rijkswaterstaat. Doel van het onderzoek is om kennis over de wensen en meningen van de weggebruiker te achterhalen om zo de situatie op de weg te verbeteren.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.