Angst voor terrorisme is geen reden om thuis te blijven

Angst voor terrorisme is geen reden om thuis te blijven. Slechts één procent van de thuisblijvers noemt de angst voor terrorisme als belangrijkste reden om niet op vakantie te gaan.
06 juli 2017 | Gerben Huijgen & Laurens Klein Kranenburg

I&O Research vakantiepeiling zomer 2017

Belangrijkste uitkomsten

  • Angst voor terrorisme is geen reden om thuis te blijven. Slechts één procent van de thuisblijvers noemt de angst voor terrorisme als belangrijkste reden om niet op vakantie te gaan.
  • Voor zeven procent van de Nederlanders speelt terrorisme een grote rol in de keuze van de vakantiebestemming. Turkije, Egypte, Frankrijk (Parijs) en Groot-Brittannië (Londen) worden als bestemmingen genoemd die men vanwege terrorismedreiging liever mijdt.
  • Volgens 46 procent is de kans op een terroristische aanslag in Nederland (heel) groot. Dat beeld is sinds september 2016 min of meer stabiel.
  • De impact van terrorisme op vrijetijdsbesteding is klein.

Verantwoording

Dit blijkt uit landelijk representatief onderzoek van I&O Research onder 2.943 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Het onderzoek werd uitgevoerd van donderdag 15 juni tot en met zondag 18 juni 2017. De resultaten zijn gewogen op geslacht, leeftijd, regio, opleidingsniveau en stemgedrag bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017.

Overname uit deze publicatie is alleen toegestaan met expliciete vermelding van I&O Research als bron.

We vertellen u graag nog veel meer over Ipsos I&O.


Neem contact op

afbeelding

Gerben Huijgen

Algemeen directeur

afbeelding

Laurens Klein Kranenburg

Onderzoeker

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.