130 km per uur vanaf september 2012 de nieuwe norm

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) verhoogt per 1 september 2012 de maximumsnelheid op de autosnelwegen naar 130 kilometer per uur.
08 december 2011

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) verhoogt per 1 september 2012 de maximumsnelheid op de autosnelwegen naar 130 kilometer per uur. Alleen waar 130 niet mogelijk is vanwege het milieu en de verkeersveiligheid, geldt een lagere maximumsnelheid.
De minister heeft de resultaten van het experiment met een (dynamische) maximumsnelheid van 130 km/u op acht trajecten naar de Tweede Kamer gestuurd. “Het experiment is succesvol verlopen”, aldus de minister in de brief. De experimenten tonen aan dat het mogelijk is binnen de randvoorwaarden voor luchtkwaliteit en geluid de algemene maximumsnelheid op autosnelwegen in Nederland te verhogen naar 130 km/u.
I&O Research heeft op vier van de experimenttrajecten (A2, A6, A7 en A16) een onderzoek onder weggebruikers uitgevoerd naar de beleving van en de ervaringen met de verhoogde maximumsnelheid. Dit is gedaan in de vorm van een online enquête onder 1.600 weggebruikers (400 per traject) en enkele focusgroep gesprekken met weggebruikers van de trajecten A2 en A7.

Willen weten...
Herkent u zich daarin? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.